sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Cum e corect? Blogger, bloger, blogher, blogăr?...


Pentru că suntem în aşteptarea apariţiei primului număr al revistei Blog@ru’ mureşean, ca să mai treacă cumva timpu’ ăsta, într-un mod ceva mai plăcut, Alexandra, frumoasa redactoriţă a revistei noastre, a propus un post, cu întrebarea de mai sus. Asta… ca să avem şi o primă conversaţie cu viitorii noştri cititori.
Prin urmare, cum in DEXu’ online nu am găsit nici un răspuns inteligibil, şi nici pe “gugăl”… haideţi să vă auzim părerile. Chiar dacă nu ajungem la nici o concluzie certă…
Deci?... Cum credeţi că e corect?...

(colectivu’ de redacţie)

15 comentarii:

Anonim spunea...

Ma numesc Florin. Hai sa ma bag. Din punctul meu de vedere, putem scrie "blogger" pentru ca provine din limba engleza, dar sa pronuntam "blogar", pentru ca suntem romani. asta e parerea mea.

Anonim spunea...

De scris se scrie blogger . De pronunțat tot blogăr pronunțăm ,nu?

Anonim spunea...

daca nu scrie in dex nimic, pronuntam si scriem cum vrem. oricum e corect. alex

Pui I. Ionel spunea...

Blogăr, suntem romani, ce dracu'.

Anonim spunea...

Nu conteaza cum e corect, e bine oricum..... Importanta e initiativa voastra, foarte faina. Felicitari!

Anonim spunea...

Imi place mult ce vad la voi pe pagina! Buna idee, bune texte....nu conteaza care e termenul corect, important e ca ceea ce se vede la voi e fain, foarte fain!

Anonim spunea...

Pai ori scriem blogăr, ori nu mai scriem !
Nu?

carmen spunea...

Felicitari pentru initiativa si sa aveti parte de materiale de calitate pentru a va consolida "constructia"!
Ca sa raspund si eu la intrebarea voastra, apelez la zicerile unui filolog roman, George Pruteanu (1947-2008, pe saitul lui:http://www.pruteanu.ro/0rapid/00index/sait.htm
Deci: blogăr. :)

Julien spunea...

Servus. Mă bag şi eu, vorba aia... Am citit ceea ce a scris Pruteanu,(D-Zeu să-l odihnească! Bun profesor de lb. română a fost!...) şi sunt de acord cu maestru'! Anglo-istericii de pe la noi, să spună mai departe "blogger" iar noi, ca români, să rostim simplu; blogăr! Mulţam d-nei educatoare pentru adresa siteului... (Carmen, să nu te miri dar... cred că ştiu pe nume, jumătate din blogosfera mureşeană. Inclusiv despre tine am citit.) Noapte bună tuturora!

Bianca spunea...

"Blogger" se spune corect dupa parerea mea.

Bianca spunea...

Si o mica remarca...scoate te rog verificarea cuvintelelor de la mesaje ca e tare aiurea sa scrii...apoi dai enter si iti apare cuvantul..il bagi pe ala si de abia apoi pleaca mesajul.

MoonlightSunflower spunea...

dă-l dracu.
blogăr să fie că suntem romîni şi deasupra ş-ardeleni.
Am zis!

Blog@ru' mureşean spunea...

Neaţa, Bianca... Sunt Raoul, de la...tehnic (nu cablu!) şi am un mesaj de la "the boss" pentru tine. Trebuie să-ţi transmit că reţetele tale culinare au intrat în vizoru' lui, pentru că este un mare gurmand! Asta, e de la el. De la mine, o lămurire tehnică; nu putem scoate verificarea cuvintelor, pentru că nu vrem să ne încurcăm cu spam-urile. Încă suntem pe un blog gratuit, ceva mai sensibil la eventuale spamuri... şi deocamdată e mai bine aşa, cu moderare, până ne transferăm pe un domeniu personal. toate cele bune. şi eu tot "blogger" scriu, că mi-a intrat anglofilia în sânge!...

LalaSandru. spunea...

romani's fruncea! blogăr ,, numai ca noi cum ne.am anglofilat,avem intetia de a scrie blogger..
oricum ,, englezii sa ramana engloizi, si romanii romani!

Andreea Cz spunea...

Blogger - spune eu ca e corect, insa avand in vedere ca e tare la moda sa inventezi cuvinte banuiesc ca fiecare spune si scrie cum vrea el :)