Despre noi...


Despre
Julien Tănase:

Julien Tănase e managerul şi fondatorul revistei Blog@ru’ mureşean!
Are 40 de ani, e căsătorit, are 2 copii, a publicat 2 romane document (“Agentul Edward, între a fi şi a nu fi” -1999 şi “Jurnalist… made in Romania”- 2009) şi a fost şi fondatorul publicaţiei săptămânale „Vocea Mureşului şi Harghitei” (2002 – 2008) şi a postului de televiziune online „Servus TV” (2008).
În anul 2009, a fost arestat şi acuzat de un aşa zis, şantaj de presă. Din acest motiv, cum procesul se află încă pe rolul justiţiei mureşene, Julien Tănase are interdicţie de a profesa ca jurnalist şi de a vorbi despre evoluţia procesului său, ca să nu influenţeze martorii.
În schimb, cu toate că viaţa i-a fost dată peste cap din cauza acuzaţiei care l-a adus în faţa unei instanţe judecătoreşti, lucrurile nu s-au oprit aici.
Din contra…
De exact un an şi jumătate, de când Julien Tănase a ajuns să cunoască şi din interior, cum funcţionează şi cât sunt de pline de corupţie şi de putregaiuri umane Instituţiile Statului desemnate să aplice Legea şi Justiţia în judeţul Mureş, n-a fost lună de zile în care jurnalistul să nu se lupte împotriva sistemelor corupte, fiind sprijinit, în afară de susţinătorii săi din umbră, doar de… un blog. Da! Un blog personal, în care a făcut publice mai toate evenimentele prin care a fost nevoit să treacă, până în prezent.
Sesizate din oficiu, de Julien Tănase sau de alţi binevoitori, la curent cu dezvăluirile de pe blogul jurnalistului, Instituţiile Statului, adică CSM, DGA, DNA, IGPR, DGIPI, M.I., etc, şi-au demarat propriile anchete, ajungând la unison, la concluzia că jurnalistul are dreptate în afirmaţiile lui şi că în judeţul Mureş, în Poliţie, Justiţie, DNA, DIICOT, etc, chiar se petrec aspecte  care te lasă cu gura căscată, însă în afară de ridicări din umeri, altceva nu s-a mai întâmplat. Clasa politică actuală i-a lăsat pe corupţii mureşeni să se acopere, unii pe alţii…
Prezumţia de nevinovăţie a jurnalistului Julien Tănase nu e o simplă vorbă aruncată în vânt, căci evenimentele prin care jurnalistul a fost nevoit să treacă în aceşti ultimi ani, demonstrează limpede şi altceva; arestarea sa, nu a fost deloc întâmplătoare!...
Până când Justiţia îi va reda însă renumele şi dreptul de a publica sub semnătură articole de presă, jurnalistul şi scriitorul Julien Tănase a luat hotărârea de a reveni în viaţa publică în calitate de manager al publicaţiei Blog@ru’ mureşean, şi din această nouă postură va continua să atragă atenţia societăţii civile şi factorilor decizionali, ori de câte ori subiectul va fi de interes general pentru societatea civilă, conform statutului de manager de presă scrisă, pe care il conferă normativele auto-reglementării relaţiilor profesionale dintre patronii din mass-media, editori şi jurnalişti.
Patronii de mass-media, au dreptul să prezinte propriile puncte de vedere asupra unor chestiuni de interes pentru ei. În acest caz, materialele publicate vor menţiona explicit că reprezintă opinia patronilor sau a reprezentanţilor acestora!” se menţionează clar în normativul amintit. 
........................................................................

Julien Tănase a câştigat o diplomă de excelenţă,
la Concursul SuperBlog,
pentru că a reuşit să impresioneze juriul, cu blogul său!...

        ... „Am primit diploma, prin curier, la o zi după ce am anunţat public, apariţia revistei Blog@ru’ mureşean! Sincer să fiu, nu mă aşteptam! Ştiam că am fost singurul candidat din concurs care a primit cele mai multe note de 10, însă m-am clasat doar al 6-lea. E drept că din 160 de candidaţi, de prin toată ţara. În plus, am câştigat şi un notebook Asus, marca Karim Rashid, de culoare roz, ultra performant, pe care i l-am făcut cadou soţiei mele şi un monitor, tot ASUS, cu LED, pentru fiul meu. Dar să impresionez juriul, la asta chiar nu m-am aşteptat!
Una peste alta, e o surpriză plăcută şi vreau s-o facem publică, pentru că în revistă vor apare materiale legate de blogurile din blogosfera mureşeană şi nu vreau să se spună că suntem nişte neavizaţi.
În materie de blog, măcar unul din această redacţie, poate demonstra că tot a trecut prin nişte furci caudine. Şi credeţi-mă, nu a fost tocmai uşor!”... a declarat Julien Tănase, managerul revistei.
.............
Găzduit de www.pcnews.ro în perioada 1 octombrie – 1 decembrie anul trecut, concursul naţional online “SuperBlog 2010” a avut ca sponsori companii de mare calibru, pregătite să recompenseze creativitatea bloggerilor cu premii în valoare totală de peste 10.000 $.

Sponsori: ASUS, Toyota, AMD, Real Hypermarket, Hostway Romania (prin brandul Blogway), Azerty.ro, BlogMoney, TNT Games (distribuitor Nintendo), Edimax, Oktal, Borealy Gifts, Tara Fashion.
Parteneri media: TVR – Zon@IT, revistele Connect si Photo Magazine, RadioLynx.ro, www.121.ro si castigatorii editiilor trecute SuperBlog: www.ArenaIT.net si respectiv www.MoneyWatch.ro.
Organizatori: PCNews.ro si SwissPlan.biz, cu sprijinul RACK.ro si al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. 

(colectivu’ de redacţie)
…………………………………………………….
Notă:
CV-urile membrilor redacţiei, sunt pe cale…