marți, 1 martie 2011

Luni, 7 martie 2011, apare ediţia din martie a revistei Blog@ru’ mureşean!

Loc de dat cu... părerea!

        Al doilea număr al revistei noastre a intrat deja în tipografie. Luni, 7 martie 2011, revista va fi de găsit şi în chişcurile din Mall-uri şi pe tarabele mureşene.
        Ca noutăţi, vă vom dezvălui doar că revista s-a îmbunătăţit considerabil, atât ca imagine cât şi ca nr. de pagini şi sunt destule subiecte de citit şi imagini de văzut, căci de-acum publicăm şi  PICTORIALE! Cine a fost blog@riţa mureşeancă care "a spart gheaţa" şi a pozat în diverse ipostaze, (cât mai sexi!), pentru acest număr al revistei, veţi afla răsfoind paginile revistei Blog@ru’ mureşean!
        Şi totuşi... Pe blog-ul revistei nu vor fi făcute publice toate PICTORIALELE şi după cum am procedat şi în nr. trecut, la fel se va proceda şi în cazul articolelor ce au legătură cu blogurile despre care ne vom da cu părerea. Adică, vom publica doar parţial respectivele materiale...
        Un comentariu al unui blog@r vizitator, care spunea, cităm; Revista ar trebui să fie dublată de o activitate ceva mai intensă pe blog!” ne-a pus niţel pe gânduri însă, nu aceasta e şi viziunea conducerii revistei.
În linii mari, subiectele de abordat pentru revistă, au început să se înmulţească, am ajuns să fim chiar şi căutaţi pentru a publica despre cutare sau cutare subiect şi chiar dacă “apărem” doar o singură dată pe lună, timpul nostru a ajuns să fie destul de aglomerat.
În plus, fiecare dintre noi, mai are un “job” pe lângă ocupaţia cu revista; avem redactori care sunt şi elevi de liceu, sau care lucrează şi în diverse companii, ori colaborează pe diverse proiecte cu firme de IT. Până şi profesioniştii artei fotografice de la Xprime, colaboratorii noştri, “scot măsele” în timpul liber sau “fac pe hakerii”!
Încă nu suntem în formula ideală, căci organigrama revistei nu e tocmai completă, dar sperăm că situaţia se va schimba în viitorul apropiat.
În ceea ce priveşte activitatea pe blog, de-acum înainte ne vom mulţumi să postăm doar ceea ce dorim să vă trasmitem şi atât. Conducerea revistei a hotărât să nu se mai intre în polemici cu nici un blog@r.
Facem o paranteză explicativă…
În general, în rândul mass-mediei, obiceiul de-a transmite un mesaj tuturor jurnaliştilor, politicienilor sau oamenilor de afaceri, atunci când e ceva de transmis, (prin sms sau e-mail), nu ştiu să fi produs cuiva, vreodată, vreo nemulţumire! Nu acelaşi lucru se petrece, din câte se pare, în blogosferă, căci noi am şi fost repede acuzaţi că facem “spam”, (de către unul sau doi blog@ri mureşeni), atunci când încercam să vă informăm că am apărut pe piaţă, ceea ce ne-a determinat să renunţăm la procedură.
Prin urmare, dacă în continuare doriţi să aflaţi câte ceva despre existenţa noastră, nu vă rămâne decât să ne vizitaţi, din când în când, pe acest blog!
Doar blogerii despre care vom publica vreun articol, în paginile revistei, vor mai fi “deranjaţi” de mesajele noastre. În rest…
În legătură cu părerea noastră exprimată public, în paginile revistei, despre cutare sau cutare blog, e punctul nostru de vedere. Cui nu îi convine, nu-i rămâne decât să se obişnuiască cu ideea!
Închidem paranteza!
        Mai jos vă prezentăm şi graficul actual al numărului de afişări de pagină, avute de blogul revistei, de-a lungul primei luni de existenţă, aşa cum e prezentat de Google. Vizite pentru care vă şi mulţumim.
...........................
Gata. Punem punct aici dizertaţiei noastre iar dacă aveţi întrebări, vă stăm la dispoziţie! Aşteptăm chiar şi eventuale sugestii.
Cu bine!

(Colectivu’ de redacţie
               prin
Dragoş M – redactoru’ de servici!)


3 comentarii:

Bogdan Anghelina spunea...

Nu știu cine vă scrie articolele de pe blog însă e clar că nu știe cum se scrie pe un blog, ziarist ori nu există o diferență între a scrie într-un ziar și a scrie în online iar pe blog sunt niște "reguli" nescrise în ceea ce privește redactarea unui articol... Nu intru în detalii însă ca și primă idee vă sfătuiesc să scrieți articole mai scurte și la obiect!

Blog@ru' mureşean spunea...

@Bogdane... Blogul nu e privat ci e al revistei. Poate de luna viitoare, revista va avea un site. Prin urmare, regulile de care vorbesti nu sunt universal valabile. In ceea ce priveste "lungimea" materialelor, scopul lor este sa transmita un mesaj pe intelesul tuturor. Atunci cand vom dori sa ne distram, vom scrie doar folosind limbajul de mess. Nu cred ca ai "rasfoit" prea multe bloguri personale, ca sa vezi cat de lungi sunt articolele postate pe unele dintre ele. Eu insa am facut-o! Si blogurile cele mai serioase au articole lungi, in functie de ceea ce vor sa transmita.
Multam totusi pentru sfaturi!

(Dragos M)

Dumitru spunea...

Salut la toata redactia! Salutari speciale lui Julien. Nu stiu ce chestie e asta cu blogosfera, eu stiu sigur un lucru: ziaristi ca seful vostru nu se gasesc pe toate drumurile! Iar daca revista se numeste 'blogarul muresan' atunci e sigur vorba despre seful vostru, pe care blogul l-a ajutat intr-un moment greu din viata. Prin urmare, numele revistei e ca un omagiu adus de Julien existentei blogosferei. Respectele mele pentru initiativa si transmiteti-i ca acum ca v-am regasit pe piata, ii astept acidele articole. Doar a ramas singurul ziarist muresan caruia nu a reusit nimeni sa-i puna botnita! V-o spune Dumitru. Sa ne auzim cu bine redactie si va doresc sanatate, ca-i mai buna decat toate! Daca aveti sanatate o sa aveti si chef de munca.